lauantai 3. lokakuuta 2015

Salkkukatsaus Syyskuu 2015: Heikko kehitys jatkui

Syyskuu oli lämmin ja leuto, mutta osakemarkkinoilla puhalsivat edelleen kylmät tuulet.

Salkkuni arvo laski syyskuussa 1.5% ja kolmannen vuosineljänneksen kokonaissaldoksi tuli jäätävä -10.1%. Paljon huonompaa vuosineljännestä oli vaikea kuvitella.

Kolmannen vuosineljänneksen jälkeen koko vuoden saldokin sinnittelee positiivisella vain ja ainoastaan uusien talletusten takia. Jatkuvat säästäminen onneksi saa sentään merkin pysymään positiivisella, mutta taitavaa sijoittamista en voi tuosta kiittää. Tunnelmat ovat siis hieman toiset kun maaliskuussa markkinan ollessa huipussaan.


Syyshämärän valopilkkuna olivat osingot. Syyskuussa sain osinkoja Amerikoista 370 Eur. Koko vuoden osinkosumma on hienosti viisinumeroisilla luvuilla. Kasvua osingoissa alkuvuonna viimevuoden vastaavaan ajankohtaan on 7.8% ja kahden vuoden takaiseen peräti 117%. Säästäminen ja painopisteen siirtäminen näkyy konkreettisesti tuossa osinkojen kasvussa. Nyt vain toivotaan, että saldo jatkuu samanlaisena. Jopa tuo 7% vuosittainen kasvu riittää mainiosti tulevaisuuden eläkevuosien varmistamiseen.

1 kommentti:

  1. Heh minulla on taasen sellainen tilanne että sijoitettu pääomani on pienempi kuin osakkeideni arvo. Tämä johtuu siitä että tulin markkinoille suurimmilta osin vasta viime vuoden syyskuussa.

    VastaaPoista