keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Osto-ohjelma laukesi jälleen

Kurssien pudotessa alkoi muutama päivä sitten taas tuntua siltä, että pitäisi laittaa pieni määrä roposia kiinni osakkeisiin. Tein sijoitukset seuraaviin kohteisiin:
  • Fortum: Kun kurssi oli jälleen laskenut euron verran, sijoitin osto-ohjelmani mukaan Fortumiin. Osto hintaan 13.34 Eur. Osake on tullut käsittämättömän paljon alas Q1:ltä, jolloin kurssi oli vielä yli 20 Euroa. Ottaen huomioon, että kyseessä on vakaalla, defensiivisellä toimialalla oleva merkittävä yritys, tuo pudotus on todella huima. Edellisen kerran osake on ollut tällä tasolla 5 vuotta sitten. 
  • MORL: Uhkapeliin verrattava sijoitus, MORL, sai jälleen pienen panostuksen. Pitkävedon ostin hintaan 13.99 Eur. Alle neljäntoista euron hinta tuntui sen verran halvalta, että oli melkein pakko sijoittaa. Nyt MORL:n osuus salkussa n. 3% ja isommaksi ei saa noustakaan. Tähän asti MORL-sijoituksessa olen euromääräisesti omillani johtuen reiluista osingoista ja euron heikentymisestä. Dollarikursseilla laskua on tullut turhan paljon. 
  • PSEC: Omista aikaisemmista ajatuksistani poiketen sijoitin vielä yhden erän PSECiin, nyt hintaan 7.16 Eur. Kurssi kolisi alas syyskuun lopussa yli kymmenen prosenttia kahdessa päivässä ja osakkeen arvo oli taas 30% alle net asset valuen. Siten tuntui kuin olisi ostanut osaketta alennuskorista. PSECin osuus salkussa on nyt 4%. Samoin kuin MORLin kohdalla,  heikentynyt Euro ja runsaat osingot nostavat tämänkin osakkeen euromääräisesti omilleen vaikka dollarimääräisesti laskua on tullut. 
Ostosten jälkeen seuraavat päivät ovat olleet nousujohtoisia. Päivätasolla ostot osuivat kohdalleen, mutta totuus tietysti paljastuu vasta seuraavien vuosineljännesten aikana. Näiden ostosten kohdalla jo paikallaan pysyvät kurssit ja reilut osingot riittäisivät pitämään minut tyytyväisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti