torstai 22. lokakuuta 2015

Korkeaa osinkotuottoa pikavippifirmoista?

Kirjoitin noin vuosi sitten Tuottoa.fi - palvelusta, jonka kautta OPR-Vakuus -niminen pikavippifirma myi äänivallattomia, korkeaa 8% osinkotuottoa tarjoavia osakkeitaan. (Lue aikaisempi kirjoitukseni tästä).

Sijoitin itse pienen koepallon viimevuoden puolella tuohon kokeillakseni miten palvelu toimii, samalla tietysti toivoen, että oikeasti osingot virtaisivat. Nyt vuosi myöhemmin koe on ainakin tuottanut seuraavat tulokset:
 • Osingot ovat tulleet säännöllisesti kuukausittain tilille. Vuosi sitten tehdystä tuhannen euron sijoituksesta olen saanut nyt osinkoa hieman yli 80 euroa osinkoa. Nyt joka kuukausi saan tonnin sijoituksesta reilut 6.5 euroa osinkoa. 
 • Verottaja sai automaattisesti tiedot osingoista OPR-Vakuus Oy:ltä, joten veroilmoituksen jättäminen oli helppoa. Lisäksi koska kysymyksessä on listaamaton yritys, tarvitsee osingosoista maksaa merkittävästi vähemmän veroja kuin pörssiosakkeista. 8% osinko listaamattomalta yritykseltä vastaa yli 10% osinkoa listatulta yritykseltä.
Toistaiseksi olen siis voinut olla tyytyväinen sijoitukseen, mutta on tietysti syytä muistaa, että listaamattomissa yrityksissä tietysti riskit voivat yllättää. Jos jostain syystä yritys romahtaa, ei sijoituksella ole pääomasuojaa, eikä osingonmaksua ole turvattu, jos ei varoja jakaa ei ole. 

Nykyään Tuottoa.fi on laskenut uusien sijoitusten osinkotuottoa prosentilla, maksimissaan 7 prosenttiin, jonka sijoituksesta saa kuuden kuukauden sijoituksen jälkeen. Muut pikavippifirmat ovat kuitenkin nyt saapuneet samoille apajille ja lähteneet tarjoamaan vastaavanlaisia tarjouksia pääomaa kerätäkseen korkeammilla osinkoprosenteilla:
 • Korkeatuottoinen.fi: Lainasto Oy:n sijoittajille suunnattu palvelu tuntuu ainakin päällisin puolin katseltuna Tuottoa.fi -palvelun identtiseltä kaksoselta. Sijoituksille on tarjolla kuukausittaiset osinkot, jotka maksimissaan tarjoavat 8% osinkotuoton (yli 6 kk pidetyille sijoituksille) ja siten hakkaavat Tuottoa.fi -palvelun uusille sijoituksille suunnatun tarjouksen. Itse en ole tutkinut Lainasto Oy:n taloudellista tilaa sen tarkemmin, enkä siten osaa arvioida sijoittamisen riskiä
 • Topfinance.fi: Top Finance Oy:n vastaava palvelu. Sama kuvaus jälleen. Myydään etuoikeutettuja osakkeita, joille saa isoa osinkotuottoa. Top Financen tapauksessa maksimituotto on 10% vuosittainen osinko, jonka saa kun on pitänyt sijoituksensa sisällä vähintään kahdeksan kuukauden ajan. Tämänkään yrityksen numeroihin, enkä riskeihin ole tutustunut. Lisäksi internet-sivuilla tuntuu olevan kovin vähän tekstiä ja taustaa yrityksestä. Siten pelkän nopean lukemisen perusteella yrityksestä jäi hieman arveluttava kuva. 
Tuossa siis kolme eri pikavippitaloa, jotka lupaavat korkeita osinkoja. Yhteenkään ei varmasti kannata isoja rahamääriä laittaa mahdollisen riskin takia. Jos kuitenkin tekee mieli kokeilla tällaisia sijoituksia (kun osakekurssit heiluvat ylös alas), hajautus voi olla oikea vastaus tässäkin tapauksessa. Itselläni tarkoitus on pitää rahat tuolla Tuottoa.fi:ssa ja joskus jos vielä haluan tämän tyylisiä sijoituksiantehdä, pistän seuraavaksi sijoituksen johonkin näistä muista talousta.

8 kommenttia:

 1. Onko näissä aina joku minimisijoitus raja? Toisinsanoen ei voi hyödyntää korko korolle efektiä?

  VastaaPoista
 2. Ainakin tuottoa.fi:ssä on minimi 1000€ ja muistikuva, että tuossa korkeatuottoisessa on 50€. Topfinanceen en ole tutustunut.. eli jää korkoa korolle kyllä hyödyntämättä

  VastaaPoista
 3. Minimisijoitus on 500 Eur (korkeakorkoinen.fi) - 1000 Eur (tuottoa.fi). Täten vaatii suhteellisen ison sijoituksen ainakin jos haluaa hajauttaa näiden välillä.

  VastaaPoista
 4. Tuottoa.fi palveluun olen itsekin sijoittanut ja erittäin tyytyväinen olen ollut. Ehkä riskin hajautusmielessä voisi noihin muihinkin vastaaviin tutustua.

  VastaaPoista
 5. Topfinance.fi siellä minimi 750€

  VastaaPoista
 6. Eikös listaamattomille osakkeille ole myös verottajan puolesta vähennysmahdollisuus? Tietty osakkeet pitää saada myytyä tai yrityksen konkurssi joka viety loppuun asti -> sitten pystyy hakemaan. Korjatkaa jos olen väärässä.

  VastaaPoista
 7. Tuottoa.fi palveluun sijoittamisessa riskit ovat pieniä, koska OPR-Vakuus tuskin on aivan heti romahtamassa.
  Vertaislainoihin sijoittamalla voi saada vielä enemmän voittoa, mutta riskitkin ovat suuremmat.

  VastaaPoista
 8. Olen sijoittanut kaikkiin kolmeen (eka sijoitus 17.06.14) ja moitteettomasti ovat toimineet. Onko jollakulla tietoa muista vastaavista - ihan vaan hajautusmielessä?

  VastaaPoista