perjantai 24. heinäkuuta 2015

Fortum - Osto huonon vuosineljänneksen jälkeen

Keväällä Fortumin osake on tullut alas erittäin vauhdikkaasti. Iso rytinä jatkui vielä viime viikolla, kun Fortum julkaisi selkeästi odotettua huonomman toisen vuosineljänneksen tuloksen.


Vuosi sitten kesällä olin keventänyt itseltäni ison osan Fortumia pois, kun koin osakkeen olevan liian kallis. Nyt kesän alussa siirryin Fortumin suhteen takaisin ostolaidalle. Ostin ensimmäisen erän Fortumia kun osake painui 16.50 Euroon. Nyt tuloksen julkistuksen jälkeen osake painui kuitenkin vielä uusille euro-luvuille. Nyt kun kurssi meni 15.50 Euroon, ostin jälleen erän.


Itse pidän osaketta erittäin edullisena tällä nykyisellä kurssitasolla. Valitettavasti tietysti kuvittelin noin jo aikaisemminkin (ennen tuloksen jälkeistä pudotusta) ja väärin meni. Koska ostojen ja myyntien ajoitus on aina vaikeaa, ehkä parasta olisi luoda Fortumista selkeä osto-ohjelma. Tämä voisi toimia esimerkiksi niin, että aina jos kurssi tulee alas yhden Euron, ostan taas yhden erän lisää. Jään miettimään tuota mahdollisena strategiana Fortumin suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti