tiistai 4. elokuuta 2015

Salkkukatsaus Heinäkuu 2015: Takaisin plussalle ja uusin osto

Heinäkuu on tyypillisesti sijoitusrintamalla itselläni hiljaista aikaa. Pörssin yritykset kuitenkin raportoivat tuloksiaan ja positiivisia ja negatiivisia yllätyksiä syntyy. Hajautetun salkun seurauksena eivät yllätystuloksetkaan heilauta salkkua merkittävästi vaan salkku liikkuu varsin hyvin käsi kädessä indeksin kanssa.

Tällä kertaa kuukauden tuotto salkussani oli 2.5%. Vaikka on mukavaa, että kasvua heinäkuussa tuli, valitettavasti tuolla jää Helsingin indeksille. Heinäkuun osinkotuotto vastaavasti oli kohtuullisen hyvä, 1100 Euroa. Alkuvuoden osalta selkeä osinkokasvu on saavutettu ja sama varmasti jatkuu koko loppuvuoden.

Kaikki tuosta heinäkuun osinkopotista tuli jenkkisijoituksista, mukana iso joukko vuosineljänneksittäin tulevia isoja osinkoja kohteista kuten MORL, BDCL ja WMC. Noiden vivutettujen ETN:ien kurssit ovat kevään aikana laskeneet kuin lehmänhännät koronnoston pelossa. Osat sijoittajista ovat pelästyneet laskua ja pistäneet nuo sijoitukset lihoiksi (Lue esim: Osinkokuningas). Osinkoja nuo sijoitukset maksavat kuitenkin mainiosti. Itselläni tulos ei noista ole ollut euromääräisesti hullumpi vaan sijoitus esim MORLiin on selkeästi plussalla (euroissa kun osinkotuotto veroilla vähennettyvä lasketaan mukaan tuottoihin). Dollariarvoilla katsottuna etumerkki vaihtuu koska dollari on vahvistunut niin paljon. Siten paljon fiksumpiakin sijoituksia olisi varmaan ollut.

Itse en ole noita ETNiä ole myymässä, vaan päinvastoin viimeviikolla kun MORL valahti alle 16 dollarin, ostin sitä lisää. Nyt kurssi on tullut ylös 5% noista pohjista. Toipumismatkaa on kuitenkin paljon jäljellä. Toivottavasti ajoitus osui kohdilleen, palautuminen jatkuisi tai ainakin syöksy pysähtyisi. Sitten voisin vain odotella osinkojen rullaavan.

3 kommenttia:

 1. Kiitos maininnasta. Toivottavasti hermosi kestävät paremmin pääoman tuhoutumista =) Voihan toki olla että lasku loppuu... Ei käy kyllä kateeksi GGJR:ää =D

  http://seekingalpha.com/instablog/5088811-ggjr/4234695-the-frankenstein-fund-july-2015-a-quick-review-of-an-interesting-month

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan uhkapeliähän tuo on, joten liian isoja prosenttiosuuksia salkusta ei parane noihin laittaa.

   Poista
  2. Juu, täytyy myöntää että minun 25% koko salkun arvosta oli kyllä liioittelua =D

   Poista