tiistai 14. heinäkuuta 2015

Q2 takana: Miten meni?

Kesäaikana en ole ehtinyt seurata sijoituksia niin paljon kuin tavallisesti teen. Selvää kuitenkin on, että Q2:lla talouden epävarmuus ja Kreikka tekivät kurjaa jälkeä sijoitussalkulle.


Salkun arvo on tuli kaiken kaikkiaan alas Q2:lla peräti 10%. Kun vertaa saldoa esimerkiksi Helsingin portfolioindeksiin, menee salkun kehitys käytännössä melkein yhtä viivaa alaspäin indeksin kanssa. En tiedä voiko tässä päätellä muuta kuin, että olen aktiivisesta sijoittamisestani huolimatta piiloindeksoija. Vahvasti suomalaisista osakkeista koostuva salkkuni, joka on aika reilusti hajautettu, näyttää kehityksensä puolesta melkein samalla kuin Helsingin pörssin yleiskehitys.


Koska toinen vuosineljännes oli näin huono, on selvä juttu, että maaliskuun huipuissa olisi ollut hyvä keventää salkkua. Itse en kuitenkaan tätä tehnyt vaan myyntilistalle tuli vain pari yksittäistä osaketta. Saman aikaisesti olen jatkanut tasaisesti ostoja vuosineljänneksen aikana sijoittaen saamiani osinkoja takaisin. Kurjasta tuloksesta huolimatta positiivista kuitenkin on, että vuoden alusta salkku on mukavasti plussalla edelleen.


Osinkokehitys samana aikana on ollut erittäin hyvä. Osinkoja tuli peräti 6500 Eur vuosineljänneksen aikana. Tämä on 23% enemmän kuin vuosi sitten. Melkoinen potti. Valitettavasti tähän päättyneeseen vuosineljännekseen keskittyy melkein kaikkien suomalaisten osakkeiden osingot. Loppuvuosi ei ole ihan samaa osinkosadetta.2 kommenttia:

  1. Mulla on kaikki UBS etracs tuotteet 12-14% miinuksella. Ainakaan vielä ei ole niihin sijoittaminen kantanut hedelmää. Ajattelin kuitenkin jatkaa vielä samaa tahtia.

    VastaaPoista
  2. Kaikenkaikkiaan REIT:it ja BDC:t ovat koronnoston pelossa tulleet alas kuin lehmän häntä. Ja tietysti nuo vivutetut tuotteet vielä sitäkin enemmän.

    Osaltaan tuottotarkastelussa vaikuttaa se mikä pääasiallinen sijoitusvaluutta on. Itse katson sijoituksia aina Euroissa, joten lasku on korvautunut Euron heikentymisen kautta. Jos vielä laskee osingot mukaan, on mulla MORL varsin hienostikin Euroissa plussalla, vaikka itse USD-kurssi onkin tullut alas.

    VastaaPoista