lauantai 8. heinäkuuta 2017

Salkkukatsaus Q2/2017: Mainiota nousua ja roppakaupalla osinkoja

Vuoden toinen neljännes on pulkassa ja kesäloma käynnissä. Suomen kylmä sää mahdollistaa sen, että lomallakin voi tutkailla pörssikursseja sisätiloissa kun uimaankaan ei yksinkertaisesti tarkene.

Toinen vuosineljännes sujui sijoitusten perspektiivistä melkein häkellyttävän hyvin. Kasvua salkulle (ilman talletuksia) tuli peräti 6.7%. Tämän lisäksi sain tallennettua sijoitustilille palkoista ja palkkioista sopivasti lisää. Salkun kasvu oli toisella vuosineljänneksellä siten paljon parempi kuin olisi voinut edes toivoa.

Osinkoja toisessa vuosineljänneksessä tuli yhteensä 8300 Euroa ja koko alku vuonna on osinkoja tullut yhteensä 13000 Euroa. Kasvua vuodessa on ollut 12%.

Tapahtumia kesäkuussa salkussa oli lähinnä merkintöjen ja salkusta poistumisten muodossa. Silmäasema ilmestyi salkkuun. Sponda taas poistuu ostotarjouksen myötä. Lisäksi merkitsin Eltelin osakkeita yrityksen merkintäoikeusannissa. Tuo viimeisin ei ole osoittautunut vielä kultakimpaleeksi, mutta vielä en ole täysin uskoa menettänyt.

6 kommenttia:

 1. Sinullahan on melko mukavat osingot! :)

  VastaaPoista
 2. Juu, siinä on kyllä mahtavat osingot :)

  VastaaPoista
 3. Kauas oot säästelly ja sijoitellu kun noin muhkea sijoitussalkku päässyt syntymään? :) ja olisi myös kiinnostava tietää mistä nämä sun sijoitetut rahat on peräisin, ootko säätänyt, ootko lääkäri vai ootko voittanut lotossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein 25 vuotta pörssisijoittamista takana. Rahat peräisin töistä. Sijoittaen ja säästäen potti on kasvanut hiljaa aikojen saatossa. Nykyään kun salkun koko on jo varsin iso, nousu voi euromääräisesti olla varsin vauhdikastakin.

   Poista
  2. Vieläkö sinulla on tuottoa.fi sijoitus? Kannattaakohan sitä nykypäivänä ottaa?

   Poista
 4. Täytyykö sinun lainata rahaa nopeasti, mutta et halua saattaa itseäsi ansaan? Vertaile vahvistettuja lainoja itsenäisten arvioijiemme kautta. Sivulta coolrahoittaa.fi löydät rahoitusyhtiöiden lainat jotka ovat nopeita ja ilmaisia, ja muutamassa minuutissa voit löytää lainan joka vastaa tarpeitasi.

  VastaaPoista