tiistai 27. kesäkuuta 2017

Listautumisannit käyneet kuumina: Arvaatko mitä tein?

Listautumisannit ovat käyneet kuumina nyt toukokuun ja kesäkuun aikana. Omaan salkkuuni on anneissa tarttunut käytännössä jokainen Helsingin pörssiin listautunut yritys:

• Kamux
• Remedy
• Silmäasema

Sekä Remedyn että Silmäaseman annissa osakkeita sain niin vähän, että vaikka tavallisesti listautumisessa sijoittaja saa nousun kautta pienen listautumishyödyn, ei näiden osakkeiden kohdalla ole tullut hullua hurskaammaksi.

Kamuxin osakkeita taas sai annissa paljon enemmän. Kamuxissa ensimmäisten päivien nousu jäi kuitenkin kokematta, vaan monet osakkeen ostaneet siirtyivät myyntilaidalle. Listautumisessa auttanut SEB joutui tekemään päivittäin tukiostoja varmistaakseen ettei kurssi mennyt listautumishinnan alle. Vasta nyt kesäkuun toisella puoliskolla Kamuxin kurssi on noussut selkeästi listautumishinnan yläpuolelle. Toivottavasti siellä myös pysyy.

Lukuisten listautumisten lisäksi valitettavasti pörssin ovi käy myös toiseen suuntaan. Kesäkuun alussa Spondasta tehtiin ostotarjous ja siten kesän aikana osake poistuu salkustani. Tuotto vuosien omistuksen aikana arvonnousun ja osinkojen muodossa on kokonaisuudesaan ollut n. 120%. Verojen maksu harmittaa, mutta tuleepa mahdollisuus sijoittaa näitä rahoja taas johonkin uuteen kohteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti