maanantai 1. kesäkuuta 2015

Uusia pörssiyrityksiä kuin sieniä sateella - Pihlajalinna sai rahat

Viimeisen puolen vuoden kuluessa uusia pörssiyrityksiä on listautunut Helsingin pörssiin yhä kiihtyvällä vauhdilla. Tämä on tyypillisesti merkki kurssihuipuista.


Siitä huolimatta seuraan innolla uusien yritysten tuloa pörssiin. Varsinkin Helsingin pörssin First North -lista on saanut vihdoin eloa uusien listautumisten muodossa. Viimeisen vuoden aikana listautuneiden yritysten joukossa on mm. lääketieteellisen teknologian yritys Nexstim, köysi- ja lankavalmistaja Piippo, tietoturvayritys Nixu ja kallioporausteknologiaan erikoistunut yritys Robit Rocktools. Tälläkin hetkellä on First Northiin listautumassa tilitoimistoketju Talenom (anti käynnissä) ja tulevasta listautumisesta ilmoitti tänään ohjelmistotalo Vincit.


Itse olen passannut uusimmat tulokkaat aina viime viikonloppuun asti. Viikonlopulla tein kuitenkin merkinnän pörssin päälistalle pyrkivään terveydenhuollon monitoimitalo Pihlajalinnaan. Voimakkaan kasvuhakuinen, suomalainen terveydenhuoltotalo tarjoaa nähdäkseni hyvän kasvupotentiaalin jatkossakin. Vanhentuva ikärakenne ja tarve tehostaa terveydenhuollon prosesseja takaa kysynnän yrityksen palveluille, kunhan vain poliittinen päätöksenteko Suomessa ei pysäytä kasvua. Ainakin piensijoittajat tuntuivat innostuneen Pihlajalinnasta, sillä tänään yleisöanti katkaistiin etuajassa. Toki vasta instituutioanti oikeasti määrää miten osake otetaan vastaan, mutta toive on, että osake lähtisi liikkeelle mukavasti heti pörssitaipaleen alkupäivinä.


Oletko itse laittanut rahaa viimekuukausina listautuneisiin yrityksiin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti