perjantai 15. toukokuuta 2015

Tämän osakkeen viimeinen tankkaus

Suomen osinkokausi on takana ja osinkojen kautta sijoitustilille on tullut rahaa, jonka voisi pistää uudelleen tuottamaan.


Kaikenkaikkiaan sijoitusympäristö ei tunnu hirvittävän hyvältä. Pelotteluartikkeleita romahduksesta tulee melkein päivittäin ja viimeisen kuukauden aikana selkeää, joskin samalla täysin odotettua, pakittamista pörssikursseissa on tullut reilustikin. Tuo voi tietysti olla vasta alkusoittoa jos/kun trendi oikeasti kääntyy rytinällä.


Samanaikaisesti kuitenkin sijoittamattomat varat hieman polttelevat taskussa. Vaikka saattaisi olla järkevää pitää rahat varakassassa parempaa mahdollisuutta varten, päätin kuitenkin sijoittaa taas pienen erän Prospect Capital Corporationiin (PSEC).


Kuten monet lukijat tietävät aikaisemmista kirjoituksista, PSEC on amerikkalainen business development company, joka maksaa erittäin kovaa, 12 prosentin vuosittaista osinkoa. Osake tuli syksyllä kovasti alaspäin yrityksen ilmoitettua osingon laskemisesta. Viimeisen puolen vuoden ajan tilanne on ollut kuitenkin tasaisempi. PSEC julkisti viimeviikolla uusimman vuosineljänneksen tuloksensa. Tuloksessa oli muutama huojentava seikka. Yrityksen tulos riitti kattamaan runsaiden osinkojen maksun ja yritys kiinnitti seuraavien kuukausien osinkonsa nykyiselle tasolle. Samalla yrityksen omistusten arvo (Net Asset Value tai NAV) osaketta kohden on pysynyt käytännössä entisellään. Osakekurssi laahaa peräti 20% tuon NAVin alapuolella. Tuo seikka mielestäni rajoittaa mahdollisuutta dramaattiseen kurssilaskuun. Totuus paljastuu tietysti vain ajan kuluessa.
Nyt PSEC muodostaa salkustani jo sellaisen osuuden, että tämän jälkeen en sitä varmaankaan enää osta. Vaikka paino ei ole kuin joitakin prosentteja salkusta, en kuitenkaan sitä lähde kasvattamaan. Nyt sitten jatkossa keskityn vain nauttimaan tämän osakkeen runsaista osingoista.

3 kommenttia:

 1. Osinkorikkaita aikoja sinulle! PS. Taidan seuraavaksi jatkaa SMHD ostoja. Osinkot hyvät =)

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Olemme Sijoittaja.fi -tietopalvelussa käsittelemässä piakkoin lapsille säästämistä. Ehdottaisimmekin asian tiimoilta yhteistyötä, sillä aihealue on blogisi kannalta hyvin keskeinen.

  Mikäli kiinnostuit, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse. Kerromme mielellämme lisää.

  -info@sijoittaja.fi

  VastaaPoista
 3. Ps, vaihdoin blogini nimen ja osoitteen, joten lisäätkö minut uudelleen blogrolliisi, kiitos =)

  Terveisin,
  Entinen viisikymppisenä eläkkeelle, nykyinen osinkokuningas.blogspot.com

  VastaaPoista