keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Salkkukatsaus Huhtikuu 2015: Vuoden ensimmäinen tappiokuukausi

Huhtikuu oli alkuvuodesta poiketen selkeä laskukuukausi salkussani. Kuun puoliväliin asti nousua riitti, mutta varsinkin aivan kuun lopussa salkku tuli rytinällä alas. Hirvittäväksi yllätykseksi tuota toki ei voi sanoa, sen verran reilusti nousua alkuvuoden aikana on tullut.


Kun luki kommentteja suomalaisten yritysten ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksista, monen yrityksen kohdalla neljännestä kuvattiin sanoilla pettymys, heikko tai joissakin tapauksissa jopa katastrofaalinen. Odotukset olivat turhan korkealla ja nyt sitten takapakkia otettiin aika laajalla rintamalla.


Salkku kääntyi huhtikuussa 2.5% tappiolle. Ensimmäinen tappiokuukausi tänä vuonna. Tyytyväinen tuohon ei voi olla, vaikka loppupelissä käytännössä Helsingin indeksin mukaan salkku valtaosin käyttäytyikin. Itse salkun saldo näyttää toki pienempää laskua, kun olen huhtikuussakin jatkanut talletusten tekemistä sijoitustilille. Itse en kuitenkaan noita uusia talletuksia salkun tuottoihin laske, vaan haluan nähdä erikseen, miten jo aikaisemmin sisäänlaittamani raha kasvaa tai kutistuu.


Osinkomielessä huhtikuu oli jälleen mainio kuukausi. Osinkoja tuli 4960 Eur. Kasvua viimevuoteen oli 25% ja tuo kasvu on tullut käytännössä ulkomaisista osakkeista. Ulkomaiset riskisijoitukset kuten MORL ja BDCL antoivat isot vuosineljännesosinkonsa ja nuo kasvattivat pottia melkoisesti.


Nyt suomalaisten osakkeiden osingot ovat valtaosin irronneet. Jatkossa kuukausittaiset osinkomäärät palaavat taas alhaisemmalle tasolle. Toiveena kuitenkin on, että hyvä prosentuaalinen kasvu jatkuu tästä eteenkinpäin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti