maanantai 27. huhtikuuta 2015

Nordnet Superluotto hankittu

Paperit on täytetty, luottohakemus Nordnetissä käsitelty ja rahat nostettu. Nordnetin viimeisin tuoteuutuus, Nordnet Superluotto, sai minusta asiakkaan.

Kävin blogissani läpi lyhyesti aikaisemmin mistä tässä Nordnet Superluotossa on kysymys. Samoin aiheesta voi lukea Nordnetin sivuilta (Nordnet.fi)

Lyhyesti sanottuna, reilusti hajautetulla salkulla ja lainamäärän pienenä pitämällä, voi Nordnetiltä saada lainaa niinkin alhaisella korolla kuin 0,99 %. Tämä kultataso edellyttää että yksittäinen osake tai ETF on enintään 20 % koko salkun markkina-arvosta ja että luotosta käytössä on enintään 40 % salkun lainoitusarvosta.

Käytin Superluottoa maksaaksani pois kalliimpaa lainaa. Rahat siis siirtyivät välittömästi Nordnetistä toiseen pankkiin ylimääräisenä lainan lyhennyksenä. Täten säästän kuukausittain korkomenoissa, vaikka itse velkamäärä minulla pysyy samana. Säästöä tulee joka kuukausi.

Jätin itse nostamani rahasumman pieneksi verrattuna salkun lainoitusarvoon. Täten osakekurssien isokaan korjausliike (esim 20% tai 30%) ei pakottaisi minua maksamaan korkeampaa korkoa. Jos tuollainen dippi tulisi, voisin jopa lähteä miettimään velkarahalla sijoittamista, mutta näillä kursseilla se ei tunnu järkevältä. Mitä mieltä te olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti