tiistai 30. syyskuuta 2014

Valmistautumista vuoden loppuun - YIT kierrätetään pois salkusta


Sijoitukseni YIT:hen on viimeisen 12 kuukauden aikana osoittautunut täydeksi pommiksi.

Sijoitin osakkeeseen viimevuoden lopulla kun osakkeen kurssi oli jo mielestäni laskenut roimasti ja odotin sen saavuttaneen kestävän tason n. kymmenen euron pinnassa. Ukrainan kriisi heilautti kuitenkin YIT:n tilannetta vielä reilusti huonompaan suuntaan. Kotimarkkinan heikkouden lisäksi päälle tuli Venäjän kirous. Kurssi on pudonnut keskiostoistani, jotka olivat hirman alle 10 euroa vain vähän yli kuuteen euroon.

Puhdistin puolet YIT:stä salkustani jo noin 8 euron hintaan heinäkuun lopussa, mutta nyt päätin loppujen lopuksi liipaista pois loputkin YIT:t salkustani. Myyntihinta lopuille oli vain 6.15 euroa ja siten tappioprosentit karmivia. Surkeimpia sijoituksiani ikinä.

Yrityksen huonon tilanteen lisäksi yhtenä tärkeänä syynä YIT:n poistoon salkusta on tappioiden realisointi. Vuoden myynneistä saldo toistaiseksi on reilusti plussalla osaltaan esim OP-Pohjolan pörssistä poistumisen vuoksi. Tämän vuoksi tappioiden realisoinnilla tulen saavuttamaan selkeän hyödyn verotuksessa.

Seuraavaksi pitää suunnitella mitä vapautuneilla rahoilla pitäisi tehdä. Pidänkö sukanvarressa, pistänkö suosikki-ETF:iin vai löydänkö sopivia ostokohteita osakkeista. Ehdotuksia vastaanotetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti