perjantai 12. syyskuuta 2014

Helsingin pörssi tyhjenee

Tänään jälleen yksi yritys, viimeisen vuosikymmenen pörssitähti Vacon, ostettiin ulos Helsingin pörssistä. Sama kuvio on toistunut tänä vuonna useamminkin. OP-Pohjola lähti. Rautaruukin ostanut SSAB sentään jäi kirjoille myös Helsinkiin. Vaikka pieniä yrityksiä on onneksi tullut pörssiin tänä vuonna lisää, suunta kuitenkin on harmikseni selvä. Rahaa ja yrityksiä on Helsingin pörssistä poistunut.


Valtiovallan soisi huomaavan tämän pörssin näivettymisen. Nykyään verotuksellinen hyöty siitä, että pitää yrityksen listaamattomana on ilmeinen. Tähän pitäisi ehdottomasti puuttua ja tasoittaa tietä siihen, että yritysten ja niiden omistajien verokohtelu olisi samaa täysin riippumatta siitä onko yritys pörssissä vai ei, Kuka tuota vain hallituksessa lähtisi ajamaan, kun kellään poliitikoista ei tunnu olevan sijoittamisesta kokemusta.


PS. Kevään. OP-Pohjolan lähtemisestä korjasin mehevät voitot ja joudun noista maksamaan pääomatuloveroa aivan liikaa. Mieluummin olisin rahat pitänyt kiinni OP-Pohjolassa edelleen, mutta näin kävi. Vaconia en omistanut,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti