sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Salkkukatsaus Q1/2017: Nousua ja uusia kohteita

Viimeisimmästä blogipäivityksestä on kulunut jo kolme kuukautta. Yritänkin nyt käydä lyhyesti läpi kaikki merkittävät tapahtumat ensimmäisen vuosineljänneksen osalta.

Salkkuni nousi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 4.0% (ilman talleuksia). Välillä salkku ehti käydä jo puolen miljoonan rajan paremmalla puolella, mutta vuosineljänneksen lopussa ehti valahtaa taas rajapyykin alapuolelle. Toivottavasti peloista huolimatta kehitys jatkuu hyvänä, sillä olisi mukava sanoa, että olen lähempänä miljoonääriä kuin tyhjätaskua.

Osinkoja ensimmäisellä vuosineljänneksellä tuli 4720 Eur. Kasvua osinkopotissa on 7.7% viimevuodesta.

Normaalin kuukausisäästämisen lisäksi tein muutaman osakekaupan alkuvuoden aikana. Salkuun tarttuivat seuraavat uudet  osakkeet:

• Textainer Group Holdings (TGH):  Tammikuun alussa ostin TGH:ta, joka on konttileasingyritys. Yritys kärsi kovin syksyllä Hanjin-varustamon konkurssissa. TGH:n kurssi tuli alas rytinällä ja oli pohjilla syksyllä. Vuoden alusta TGH:n kurssi onkin noussut mainiosti
• Global Ship Lease (GSL): Salkkuun tarttui myös pieni varustamo, josta useampikin suomalainen sijoitusbloggaaja on kirjoittanut
• VanEck Gold Miners ETF (GDX): GDX on maailman suurin kultakaivoksiin sijoittava ETF. Minulla ei ole ollut kaivosalalla suomalaisia Outotecia ja Outokumpua lukuunottamatta ollenkaan sijoituksia. Nyt on. Tämä olisi ollut parempi sijoitus vuonna  2016 alussa, mutta uskotaan, että matka jatkuu vielä ylöspäin.

Näiden sijoitusten lisäksi osallistuin kumpaankin Helsingin pörssin uuteen pörssilistautumiseen. Tein siis pienen sijoituksen sekä Next Gamesiin, että Fondiaan. Next Gamesiin usko ei itselläni ole kovin vahva, mutta ostajia tuntui olevan niin paljon, että päätin itsekin hypätä mukaan pienen listautumisnousun toivossa.

Fondian osakkeet tulevat vasta alkuviikosta. Tuota olisin ottanut mieluusti huomattavasti enemmän kuin mitä listautumisesta olisi tarjolla. Harmi, että noin hyvänoloista osaketta sai annissa niin vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti