sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Salkkuraportti Huhtikuu 2016: Kasvua, talletuksia ja uusi osake

Huhtikuu on takana ja vapun kunniaksi on valkolakki päässä ja skumppalasi kädessä. Auringonpaisteessa on kiva kerrata kuukauden tapahtumat.

Huhtikuussa salkun koko ilman talletuksia kasvoi 0.7%. Tämän lisäksi sain tehtyä talletuksia niin, että kokonaiskasvu oli kuussa mukavasti tuota suurempi. Osinkoja huhtikuussa tuli noin 4500 Eur, huhtikuun ollessa perinteiseen tapaan vuoden paras osinkokuukausi.

Kuukauden uusia osaketuttavuuksia oli Lehto Group, johon edellisen blogimerkinnän mukaisesti sijoitin (yli 4000 muun suomalaisen kanssa) yrityksen tullessa pörssiin. Anti ylimerkittiin reilusti ja osaketta sain merkintöjen leikkauksen takia vain 1700 Euron edestä. Ensimmäisenä päivänä pörssissä  Lehto Groupin kurssi nousi heti mainiosti ja nyt kahden päivän jälkeen nousua on tullut 14.7% merkintähintaan.

Lehto Groupin merkinnän lisäksi suoritin salkun pyöritystä. Myin joitakin tappiollisia osake-eriä pois ja täytin salkkua alemmalla ostohinnalla. Nyt kun tappioita voi vähentää osinkotuotoista, voi tappioita kotiuttamalla saada vähennettyä verorasitusta vaikka muuten myyntejä ei suunnitteilla olisikaan. Koska itselläni osinkoja vuoden aikana tulee reilusti, kannattaa tappiot vuoden varrella ottaa salkusta pois. Kaikkia osinkoveroja en pois saa, mutta ainakin hieman kevyemmäksi saan taakan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti