keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Lehto Group - Merkintä tehty

Viimevuonna osallistuin Pihlajalinnan antiin, jonka ainakin nykytiedon valossa on osoittautunut hyväksi ostokseksi. Tänä vuonna Suomen Hoitotilat olisi ollut kohde, johon olisin halunnut pistää rahoja kiinni, mutta anti loppui lyhyeen, enkä ennättänyt muiden kiireiden takia mukaan.

Tänään päätin, että hypätä mukaan Lehto Groupin antiin. Lehto Group on rakennus- ja kiinteistöalan konserni, joka vahvalla suunnittelulla ja moduuleihin perustuvilla innovaatioilla tehostaa rakentamista. Vuonna 2015 konsernin liikevaihto oli 275,6 miljoonaa. kasvoi voimakkaasti rakennusalan heikosta suhdanteesta huolimatta. Yrityksen kasvu on ollut kovaa ja kannattavuus muihin suomalaisiin rakennusfirmoihin verrattuna oli viimevuonna huippuluokkaa, peräti 9,9%. 

Tarinansa mukaan yrityksen tehokkuus ja korkea laatu juontaa juurensa Lehto Groupin omien tehtaiden valmistamien rakennuselementtien ja -moduuleiden käyttöön, jolloin työ voidaan tehdä paremmissa olosuhteissa (sisätiloissa), paremmalla laadulla ja kustannuksia säästäen. Itse rakennustyömaalla yritys pyrkii kohti kokoonpanotehdasmaista toimintaa, jossa valmiista moduleista kootaan kohde pienemmällä paikanpäällä tehtävällä työllä. 

Malli on hieno ja varmasti ainakin tietynlaisiin kohteisiin sopiva. Kiinnostui heräsi tarpeeksi, jotta pienen täkyn pistän sisään. Jään odottamaan miten annin käy. 


1 kommentti:

  1. Lehto vaikuttaa kyllä virkistävän erilaiselta rakennusyhtiöltä. Itsekin mietin antiin osallistumista, mutta olen toistaiseksi vältellyt rakennusfirmoja niiden hurjan suhdanneherkkyyden takia. Lisäksi ovat vahvasti kotimarkkinoille keskittyviä ja pitäisi vähentää salkun Suomi-riskiä.

    Mutta ei siis tarkoitus dissata, luulen että on ihan hyvä sijoitus pitkällä tähtäimellä ainakin :)

    VastaaPoista