tiistai 29. joulukuuta 2015

Salkkuni sisältö vuoden 2015 lähestyessä loppuaan

Olen saanut muutaman kyselyn salkkuni sisällöstä: Mihin olen sijoittanut ja minkälainen on kokonaisallokaationi. Niinpä päätin avata salkkuni sisältöä hieman lomapäiväni kunniaksi. Hienoa real-time portfoliota en vielä osannut tehdä, mutta lyhyen tarinan ainakin sain aikaiseksi.

Tänään salkkuni allokaatio näyttää tältä:

  • Suomalaiset osakkeet: Paino salkussa 70,5%
  • Amerikkalaiset osakkeet: Paino salkussa 10,1%
  • Eurooppalaiset osakkeet: Paino salkussa 3,4%
  • ETF:t (Ulkomaisia): Paino salkussa 6,8%
  • Vivutetut ETN:t: Paino salkussa 3,8%
  • Nordnet Superrahastot: Paino salkussa 2,9%
  • Pörssin ulkopuoliset sijoitukset: Paino salkussa 2,5%
Suomalaisia osakkeita on kertynyt viimeisen 25 vuoden aikana kelpo potti. Kaikenkaikkiaan omistuksia on Helsingin pörssistä yli 20:ssä eri yrityksessä. Listan kärkipuolella on monia sijoittajille tuttuja yrityksiä kuten Nokia, Citycon, Wärtsilä, Huhtamäki, Fortum, Nokian Renkaat, jne.

Viimeisen parin vuoden aikana olen alkanut siirtämään omistusta hiljalleen Helsingin pörssin ulkopuolelle. Lähinnä tuo siirtyminen on tapahtunut tekemällä uusia sijoituksia ulkomaisiin kohteisiin. Eritoten sijoituskohteena ovat olleet osinkosijoitukset Amerikassa ja toisisijaisesti muualla. Noiden sijoitusten osalta oppirahojakin on maksettu ja monesti osakekurssit ovat laskeneet vähintään osinkojen verran. Samanaikaisesti osinkotulon määrä on kasvanut kuitenkin merkittävästi ja tuo lisää tasaisten tulojen kautta vakautta kurssivaihteluista huolimatta.

Kasvavassa roolissa salkussani ovat myös pienikustannuksiset ETF:t ja Nordnetin Superrahastot, jotka edelleen mielestäni vaikuttavat mainioilta tuotteilta. Noihin Superrahastoihin on minulla tälläkin hetkellä päällä kuukausisäästämisohjelma Nordnetin kautta. Voit tutusta noihin oheisesta Nordnetin linkistä: Sijoita ETF:iin ilman välityspalkkioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti