perjantai 4. syyskuuta 2015

Salkkukatsaus Elokuu 2015: Se mikä laulaen tulee...

Heinäkuun nousu osoittautui hyvin lyhytaikaiseksi. Kiinan talouskasvun hitaus johti pelkoon isoista maailmantalouden vaikeuksista ja pelko tarttui kursseihin. Elokuussa markkina tuli alas rytinällä ja samoin kävi minun salkulleni. Salkun arvo putosi elokuussa jopa 8%.  Pudotus oli niin kova, että käytännössä alkuvuoden nousu suli pois. Se mikä laulaen tulee, se viheltäen menee...

Laihana lohtuna mainittakoon, että osinkosalkku tuottaa osinkoja nousuista ja laskuista välittämättä. Koska olen aktiivisesti muuttanut salkkuani osinkosalkun suuntaan, voi näitä laskujakin katsella hieman levollisemmin silmin. Elokuun osinkosaldo oli 560 euroa. Amerikkalaisten kuukausimaksajien lisäksi maksajina oli TDC, joka muiden operaattoreiden tapaan maksaa kelpo osinkoa (5,86%) ja lisäosinkoa maksanut Metso.

Kuun vaihteessa ostin myös jälleen Fortumia. Noudatin aikaisemmin mainitsemaani osto-ohjelmaa, jossa aina Fortumin osakkeen laskiessa euron, sijoitan pienen potin osakkeeseen. Koska Fortumkin on tullut alas kuin lehmänhäntä, tuli taas ostonpaikka. Toivottavasti jossain vaiheessa lasku pysähtyy.
1 kommentti: