tiistai 22. heinäkuuta 2014

Amerikkalaiset REIT- sijoitukset

Itse olen ollut huolestunut jo pidemmän aikaa Suomen markkinatilanteesta. Kotimarkkinoille fokusoituneet yritykset joutuvat joitakin positiivisia poikkeuksia lukuunottamatta kituuttamaan pienen kasvun tiellä.

Samalla Ukrainan kriisi velloo päällä kovempana kuin itse keväällä kuvittelin. Tarvitaan Putinin nopeaa nöyrtymistä, että Venäjän talous ei mene tuon takia vielä reilusti nykyistä enemmän sekaisin. Tämä Venäjä talouskriisi taas sotkee lisää suomalaisten yritysten tilannetta, koska monella suomalaiselle yritykselle on Venäjä on ollut mielenkiintoinen kasvumarkkina.

Suomalaisten yritysten pörssikursseissa tämä markkinoiden heikkous on näkynyt yllättävän vähän, ehkä noita Venäjä-fokusoituneita yrityksiä (kuten Nokian Renkaat) lukuunottamatta. Yleisindeksi on noussut huimaa vauhtia. Itsellänikin salkku on ollut vahvasti Suomi-painotteinen ja olen päässyt nauttimaan kovasta noususta.

Nyt kuitenkin huoli kasvusta on viimein itselläni päässyt tasolle, jolla ajattelin tehdä asialle jotakin. Tehtävänäni on siis osakepainon siirtäminen askel kerrallaan ulkomaita kohti.

Viimeisen viikon aikana yhdeksi ostokohteeksi ovat valikoituneet amerikkalaiset isolla osingolla varustetut REITit. Nuo Oravan amerikkalaiset sukulaiset sijoittavat isolla velkavivulla asuntoihin, kiinteistöihin ja noita tuntuu riittävän jos jonkinlaisella profiililla. Positiivista yrityksissä on iso osinkotuotto (kymmenen prosentin kummallakin puolella oleva vuotuinen tuotto), joka yrityksestä riippuen maksetaan joku kuukausittain tai vuosineljänneksittäin.

Yrityksiä katsottuani huomasin, että gravitoiduin itse  todella ison osinkotuoton kohteisiin. Valinnoiksi osuivat:

 • American Realty Capital Properties, Inc (ARCP): Tuhansia liikekiinteistöjä ympäri Amerikkaa, osinkoprosentti 7.6%, maksu kuukausittain
 • ARMOUR Residential REIT, Inc (ARR):, Tyyliltään "Agency mREIT", Vuosittainen osinkoprosentti 14.2%, maksu kuukausittain
 • American Capital Agency Corp (AGNC): Tyyliltään "Agency mREIT", Vuosittainen osinkoprosentti 11.1%, maksu vuosineljänneksittäin

Uhkana näillä yrityksillä tietysti on potentiaalinen korkotason nousu, joka iskee väkisinkin näihin isolla velkavivuilla toimiviin yrityksiin kovastikin. Tuo riski on näiden yritysten kohdalla hyvinkin todellinen. Tulevaisuudessa jossakin vaiheessa korkotaso tulee varmasti nousemaan. Milloin tuo tapahtuu, onkin sitten hyvä kysymys.

Jos kuitenkin yritykset pystyvät jotenkin pitämään edes suurinpiirtein omasta osinkotasostaan, voi näistä osakkeista tulla hyvä tasainen osinkovirta salkkuun.

2 kommenttia:

 1. Hei,

  hyviä osakevalintoja! Itselläni on noista siivut ARCP:tä ja ARR:ä =)

  Terveisin,
  Viisikymppisenä eläkkeelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Viime päivien jälkeen tuli mietittyä, että isohkot myynnit suomalaisista osakkeista osuivat kohdalleen, mutta olisi voinut rahaa jättää vielä enemmän sotakassaan. Amerikkalaiset osakkeet kun ottivat turpaan yhtä paljon kuin suomalaisetkin. Mutta hajautusta ainakin tulin lisänneeksi. Sama suunta jatkuu tavalla tai toisella myös tästä eteenpäin.

   Poista