Blogi sijoituksista ja sijoitusstrategioista, kun sijoitetaan omien lasten rahoja, tarkoituksena kasvattaa ne vuosien varrella isoksi potiksi. Samalla kerromme myös siitä miten jo enemmän sijoittamiseen tottunut isä ja noviisiäiti sijoittavat ja mihin hullunkurisiin asioihin sitä tulee tuhlattua. Motivaationa tälle blogille on kannustaa vanhempia ympäri Suomen siirtämään rahansa pois pankkitileiltä ja aloittamaan sijoittamisen lapsiensa puolesta
perjantai 27. kesäkuuta 2014
Sijoitusstrategia ja ensimmäiset sijoitukset
Vanhemman lapsen kohdalla, noin kaksi vuotta sitten, jouduin miettimään oikeaa sijoitusstrategiaa tapauksessa, jossa sijoitaisinkin omien rahojen sijaan lasteni rahoja.
Tavoitteenani tietysti on lasten sijoitusten kohdalla ennenkaikkea pitkäaikaissäästäminen. Sijoitushorisontti vauvaiän sijoituksissa on ainakin 20 vuotta. Tällöin on selvää, ettei rahoja kannata makuuttaa säästötilillä, vaan kannattaa löytää parempia sijoituskohteita.
Itse osakesäästämistä harjoittaneena keskityin automaattisesti osakkeisiin ja ehkäpä helppouden vuoksi Helsingin pörssiin. Pörssiyhtiöistä tietysti löytyy monenlaisia yrityksia. Pelipapereita, riskisiirtoja tai enemmän tasaisempia yrityksiä. Koska lasten säästövarat kuitenkin ovat varsin pienet, ajattelin löytää kohteita, joissa säästöt eivät ensimmäisten vuosien aikana heti turhien riskien myötä katoaisi taivaan tuuliin. Kohteeksi muodostuivat tasaisesti tuottavat osinkokoneet.
Ensimmäinen sijoituskohteeni vanhemmalle lapselle oli Elisa, noin pari vuotta sitten, ja toinen reilua vuotta myöhemmin Fortum. Kummatkin edustavat korkeita osinkoja maksavia vakaita yrityksiä. Ajatus on, että vaikka pitäisin vain näitä yrityksiäkin pidemmällä horisontilla, sijoituksen tuotto jo pelkästään osinkonäkökulmastakin varmasti olisi kohtuullinen ja voittaisi mennentullen rahojen makuuttamisen pankkitilillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti