lauantai 21. maaliskuuta 2015

Osinkorahat osinkosijoitukseen

Viimeisten kuukausien aikana sotakassaani on satanut osinkoja tasaiseen tahtiin amerikkalaisista yrityksistä. Päätin viikko sitten perjantaina laittaa osan takaisin kiinni sijoituksiin.
Sijoituskohteeksi valikoitui Global X SuperDividend ETF, eli tuttavallisesti SDIV, joka on korkeaosinkoisiin osakkeisiin maailmanlaajuisesti sijoittava ETF.

Kyseiseen ETF:ään olen sijoittanut aikaisemminkin. Viimeksi sijoitin siihen joulukuussa, ja voit lukea sijoituksesta tästä. Ajoitus tuntui osuvan tällä kertaa suhteellisen hyvin nappiin lyhyellä tähtäimellä, sillä oston suoritin hintaan 22,60 USD ja eilinen päätös oli 3.9% korkeammalla. Saa nähdä miten käy sitten pidemmällä tähtäimellä. Ainoa asia, joka kuitenkin on varmaa, että kohteesta tulevat kuukausittaiset osingot tuntuvat mukavalta.

Samassa huomasin, että Global X -rahastoyhtiö on juuri polkaissut pystyyn myös kaksi uutta korkeaosinkoisiin yrityksiin sijoittavaa rahastoa. Toinen ETF:istä oli Global X SuperDividend Emerging Markets ETF, eli SDEM, joka sijoittaa kehittyvien markkinoiden korkeaosinkoisiin yrityksiin. Kohteeksi on valikoitunut ainakin tässä vaiheessa 50 kohdetta markkinoista kuten Brasilia, Kiina, Venäjä, Intia ja Etelä-Afrikka.

Tuo SDEM menee itselläni harkintaan. Jos ETF lähtee sijoituksia ja vaihtoa tulee, voisi tuota jopa harkitakin. Ensimmäisten joukkoon en kuitenkaan hyppää tuohon sijoittamaan. Jos haluat lukea SDEM:stä lisää, pääset tutustumaan siihen tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti