torstai 19. helmikuuta 2015

Uusi kohde kuukausisäästämiseen

Olen itse sijoittanut tasaisesti viimeiset kuukaudet kuukausisäästämisohjelmalla, jossa jokaisena kuukautena ostan samalla rahasummalla rahastoja, satoi tai paistoi.

Nyt tein pitkästä aikaa ensimmäisen muutoksen kuukausisäästöohjelmaani. Lisäsin kohteeksi jo yhden toisenkin bloggaajan (kiitokset, Laiska Sijoittaja) suositteleman, isojen eurooppalaisten yritysten muodostaman, Euro Stoxx 50-indeksiä seuraavan ETF:än nimeltään DXET.

DXET on db x-trackersin ETF, joka on saanut erityisesti kiitosta halvasta kulutasostaan. Viiteenkymmeneen eurooppalaisiin suuryrityksiin, kuten Total, Bayer, Sanofi, Daimler ja Anheuser-Busch Inbev pääsee kiinni niinkin alhaisella vuosikululla kuin 0,09% vuodessa. Yksi hyvä puoli DXET:ssä on myös se, että rahasto on kumuloituva eli osingot sijoitetaan uudelleen ETF:ssä automaattisesti. Täten sijoittajat pääsevät vuosien kuluessa nauttimaan korkoa korolle efektistä ja verojen siirtymisestä tulevaisuuteen.

Nyt siis kuukausisäästöohjelmassa ovat seuraavat ETF:t ja rahastot:
 • DXET: Nyt uutena lisätty isojen eurooppalaisten yritysten ETF
 • IS3N: Halpa kehittyvien markkinoiden ETF, josta kirjoitin aikaisemmin syksyllä (linkki)
 • Nordnet Superfondet Norge: Nordnetin ilmainen rahasto, josta voi lukea esim oheisesta Nordnetin linkistä (Linkki: Sijoita Nordnetin superrahastoon!)
Tämä itse käyttämäni Nordnetin ETF-kuukausisäästäminen on kaikenkaikkiaan erittäin helppo päästä alkuun sijoittamisessa. Kohdehajautuksen ja aikahajautuksen saa tehtyä todella kivuttomasti ja erittäin pienillä kustannuksilla.

Uusille sijottajille ja niille, joille tuo kuukausisäästäminen ei ole vielä tuttua, voinkin lämpimästi suositella tutustumista aiheeseen. Perusfaktat ja Nordnetin mainospuheet kuukausisäätästämisen helppoudesta ja halpuudesta voit lukea esim. Nordnetin linkistä (Sijoita ETF:iin ilman välityspalkkioita).

3 kommenttia:

 1. Hei, miltä toi Superfondet Norge on vaikuttanut mielestäsi itselläsi tähän asti?
  Samainen Ruotsi on ollut hetken aikaa käytössä ja ollut erinomainen, nyt harkinnassa ottaa mukaan myös Suomi ja Norja.

  Uskon tsekin tuohon DXETiin ja nostin listalle, mahdollisesti myös Britannian vastaavan DB x-trackersiltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Superfondet Norge kyykkäsi syksyllä kun öljyn hinta romahti. Nyt taas nousu ollut hyvää alkuvuodesta. Itselläni koko investointi on n. 5% plussalla. Jää salkun muusta kehityksestä hieman jälkeen, mutta jatkan samalla polulla. Näitä säästämisiä pitää tehdä pitkällä tähtäimellä.

   Poista
 2. On tää kyllä surullista seurata miten sähläätte rahojenne kanssa.

  VastaaPoista