lauantai 2. elokuuta 2014

Suomi-osakkeiden myynti ja pörssilasku

Kuluneella viikolla pörssit ympäri maailmaa rytisivät  rajusti alaspäin. Itsellänikin viimeisen viikon saldo on ollut julma. Kokonaispotti jyrkästi miinuksella.

Itse totesin jo tovin ennen tätä rytinää, että lähden kotiuttamaan voittoja osasta sijoituksista Suomesta ja lähden siirtämään sijoituksia ulkomaille, joka jo pelkän hajautuksen kannalta on järkevää.

Seuraavat ehdin kotiuttaa valtaosin juuri sopivasti viimepäivien kovia laskuja ennen:

  • Fortum. Kevensin omistuksestani valtaosan pois. Hinta noussut viimekuukausien aikana niin reilusti, että ajattelin keventää reilusti. Tulen ilomielin taas Fortumin omistajaksi kun kurssi on pudonnut jonnekin 17 euron alapuolelle. Olen varma, että Fortum tulee vielä salkussani olemaan merkittävässä roolissa vahvasta osinkovirrasta ja tasaisesta liiketoiminnan luonteesta johtuen

  • YIT. Reilu puolet pois YIT:stä. Hyppäsin mukaan YIT:hen viime vuoden lopun ja alkuvuoden aikana. Reilusti pudonneesta kurssista huolimatta, tämä oli ajoitusmielessä liian aikaisin. Otin tappioita tästä pois. Näkymät ovat Ukrainan kriisin myötä muuttuneet edelleen huonommaksi. Kummallakaan päämarkkinalla ei ihmeparannusta ole luvassa. Yritys taisteli hyvin viime neljännekset, mutta päätin ottaa tappioita tästä pois. Loput ovat liipaisimella.

  • Nokia: Pieni kevennys Nokia potissa Q2 tuloksen jälkeen. Nokia jatkaa edelleen yhtenä isoimmista poteista salkussani. Näin vain hyvän mahdollisuuden käyttää hyväkseni nousurykäyksen hyvän tuloksen jälkeen. Kansainvälisenä yrityksenä Nokia ei kärsi Suomen talouden heikkoudesta. Motivaationa myynnille enemmänkin riskin tasaus yritysten välillä.

Osa myyntirahoista jäi sotakassaan. Osan jo ehdin pistää ulkomaisiin kohteisiin, joista osasta jo kerroinkin. Nämä ostot nyt pudonneiden kurssien takia alkavat heti reilusti miinuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti