maanantai 20. kesäkuuta 2016

Korkeatuottoinen.fi - Osinkoja pikavippifirmasta


Muutama viikko sitten mietiskelin uusia sijoituskohteita kevään osinkorahoille. Kamuxin anti peruttiin ja Privanetin liiketoiminnasta en ymmärtänyt tarpeeksi, että olisin siihen rahojani laittanut. Nyt jälkikäteen voi todeta, että Privanetin osalta tuo oli itseltäni hyvä ratkaisu, sillä yrityksen kurssi on tullut neljänneksen alas listautumishinnasta.

Päädyin viimein joitakin päiviä sitten sijoittamaan pienen summan paramman puutteessa Lainasto Oy:n etuoikeutettuihin osakkeisiin Korkeatuottoinen.fi -palvelun kautta. Lainasto Oy maksaa etuoikeutetuille osakkeille kuukausittain kiinteää osinkoa, joka nousee jopa kahdeksaan prosenttiin, kun sijoitusaika on yli kuusi kuukautta.

Lainasto Oy on itselläni toinen kuluttajaluottoihin ja yritysrahoituspalveluihin (lue: pikavippeihin) keskittynyt sijoitus. Aikaisemmin olen pistänyt pienen sijoituksen OPR-Vakuus Oy:n tuottoa.fi -palvelun kautta OPR-Vakuus Oy:n äänioikeudettomiin, korkeaosinkoisiin osakkeisiin.

Vaikka OPR-Vakuus Oy on sijoittajan näkökulmasta toiminut erittäin selkeästi ja rahat ovat tulleet kuukausittain tilille lupauksien mukaan, vaihdoin nyt kuitenkin palvelusta toiseen. Syitä sijoituksen laitossa OPR-Vakuuden sijaan Lainaston palveluun oli kaksi:

  1. Riskin hajauttaminen kahden eri yrityksen kesken
  2. Prosentin korkeampi osinkotuotto Lainastolta

Nyt siis kokeilen miten hyvin Lainaston palvelu toimii ja sitten pohdin, uskaltaako palveluun laittaa lisääkin rahaa kiinni. Isoja rahoja ei tälläisiin kohteisiin laita, kun en yrityksiä tunne.

2 kommenttia:

  1. Jos näihin uskallat sijoittaa niin kannattaa sitten top financeenkin 10% osinkoja

    VastaaPoista
  2. Kaikki kolme ovat toimineet moitteettomasti. Ekat sijoitukset vuodelta 2014.

    VastaaPoista