tiistai 17. toukokuuta 2016

Osinkotulot takaisin poikimaan: Nokia ja Brasilia

Tänään laitoin osan kevään osinkotuotoista takaisin kiinni osakkeisiin. Ostokohteiksi löytyivät seuraavat kohteet:
  • Nokia: Ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen Nokian kurssi tuli alas reilusti ja laskua on tullut hieman lisää seuraavina päivinä. Yritys julkisti ensimmäisen neljännesvuosituloksensa, joka jäi hieman odotuksista, mutta ennenkaikkea markkina pettyi varovaiseen tulevaisuuden ohjeistukseen. Toiveeni on, että varovainen ohjeistus tullaan ylittämään. Nokiaa on salkussa ollut jo entisestään, mutta nyt osuus salkussa paisui hieman.
  • Ishares MSCI Brazil Capped ETF (EWZ): Brasilian markkinat ovat tulleet alas vuositolkulla. Laskua kuvastaa se, että EWZ, joka on isoimpiin brazilialaisiin osakkeisiin sijoittava ETF on tällä hetkellä samalla tasolla kuin kymmenen vuotta sitten ja esim 2011 tasolta tämä ETF on tullut alas kolmasosaan. Kyyti on ollut kylmää Brasiliaan sijoittaneille. Tämän vuoden aikana suunta on kuitenkin ainakin väliaikaisesti kääntynyt. Lehdistä voi lukea enemmän artikkeleita siitä, että ehkä Brasiliaan kannattaa sijoittaa. Niinpä minäkin laitoin hieman osinkorahoja tälle kehittyvälle markkinalle. EWZ oli minulle uusi sijoitus
Tässä päivän saldo. Toivottavasti osinkorahat menivät hyviin kohteisiin.

1 kommentti:

  1. Näytti olevan sinulla aika hyvä ajoitus ainakin Nokian suhteen - tänään nousi mukavasti puhelin-rojalti-sopimuksen julkistamisen myötä!

    t. Nimim. myös tyytyväinen Noksua hiukkasen tankannut :)

    VastaaPoista