sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kamux, Privanet ja paljon listaamattomia yrityksiä

Nyt kesäkuun alussa on taas iso joukko yrityksiä hakemassa rahoitusta.

Isoin rahanhakijoista on Kamux. Kamux, iso käytettyjen autojen kauppias, on listautumassa pörssin päälistalle. Valtaosin Suomessa toimiva, mutta myös autoliikkeitä Ruotsissa ja yhden liikkeen Saksassa juuri avannut, autokauppaketju myy uusia osakkeita tukeakseen kasvustrategiaa ja kansäinvälistymistä. Samalla kuitenkin nykyiset pääomistajat, erityisesti pääomasijoittaja Intera, myyvät ison kasan osakkeitaan.

Kamuxin osake on hinnoiteltu mielestäni suhteellisen ylös. Antihinnoittelun yläreunalta laskettu P/E on peräti 29. Korkean P/E:n pystyy ehkä selittämään nopealla kasvulla, jonka Kamux on saavuttanut viimevuosien aikana. Kun kuitenkin yhdistetään tämä korkea hinnoittelu ja fakta, että anti on ensisijaisesti isojen osakkeenomistajien osakemyynti, hiukan pistää mietityttämään tämän annin mielekkyys uuden sijoittajan kannalta.

Samanaikaisesti sijoittajien rahoja jahtaavat mm. pankkiiriliike Privanet, joka on listautumassa First North -listalle, ja Invesdor-palvelussa olevat lukuisat alkuvaiheen yritykset. Näiden joukossa ovat mm. Minivarasto-palvelu Virossa, pirtupanimo ja paljon muuta.

Minulla on kevään osinkorahoja vielä jäljellä. Mikään edellämainituista kohteista ei aivan täydellisesti sytytä. Pitäisiköhän pitää rahat pankkitilillä kunnes joku toinen mahdollinen sijoituskohde tuntuisi paremmalta? Onko joku tullut Kamuxin osalta tulokseen, että kannattaa hypätä mukaan antiin?

7 kommenttia:

 1. Jotenkin tuoksahtaa minustakin tuo Kamuxin anti, rahastuksen makua.

  Privanet voisi olla ihan ok, mutta näitä pankkiiriliikkeitä on tullut pörssiin niin paljon, että vaikea uskoa sijoittajien mielenkiinnon riittävän. Itse kulutin jo pankkiiriliike-kiintiöni Evlin antiin.

  Kannatan ns. sotakassan keräämistä mahdollista korjausliikettä tai kiinnostavampia listautujia odotellessa :)

  VastaaPoista
 2. Voisiko Kamux sittenkin olla menestys?
  Riskiä varmaan on, mutta onko liian aliarvioitu?

  VastaaPoista
 3. Ei tarvitse näköjään miettiä Kamuxin antia enää. Anti peruttu tänä aamuna verosotkujen takia. http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/kamux-jattanyt-veroja-maksamatta-listautuminen-keskeytetaan-6555033

  VastaaPoista
 4. Privanet on mielestäni hyvä mahdollisuus, anti on pieni ja yhtiöllä hyvät kasvunäkymät. Kamuxin antiin en uskonut, liikaa odotuksia(aika selkeä rahastus yritys). Sijoittajien onneksi, anti on nyt tosiaan Kamuxin kuopattu.

  VastaaPoista
 5. Privanet on puhdas huijaus, älä sijoita siihen

  VastaaPoista
 6. Privanet on kova cse. Ylimerkattu. Meni kuumille kiville. Kova tulosodotus tälle vuodelle.

  VastaaPoista
 7. Privanetistä taitaa olla monia mielipiteitä. Itse en saanut kantaani muodostettua tuohon antiin. En ymmärrä tuota liiketoimintaa tarpeeksi, jotta voisin sanoa, onko/ oliko anti hyvä tai huono. Siksi jätin väliin ja jään ihmettelemään muita mahdollisia ostokohteita.

  VastaaPoista