lauantai 28. maaliskuuta 2015

Lainakorot alaspäin: Kiitos Nordnet Superluotto ja Osuuspankki

Minulla on tällä hetkellä kahta eri lainaa: Pidempi aika sitten otettu asuntolaina ja vähän aikaa sitten otettu lisälaina, jonka otin rahoittaakseni isohkon hankintani. Kummatkin lainat otin samasta Osuuspankista, jonka asiakkaana olen ollut vuositolkulla. Asuntolainan olen ottanut sopivaan aikaan ja marginaali on erittäin alhainen, mutta uusimmalla lainalla marginaali on yli prosentin korkeampi.

Viimeisen kuukauden aikana markkinoille on tullut parikin kivaa tarjousta, joilla voin vähentää korkomenojani.

Ensin Osuuspankki ilmoitti mahdollisuudesta saada lainaan ilmaiseksi lyhennysvapaata. Päätin ottaa ilmaisen vuoden lyhennysvapaan asuntolainaani, jossa korko on matalampi kuin toisessa lainassani. Nämä lyhennysrahat siirsin täysimittaisena kalliimman lainani lyhentämiseen. Säästän siis korkomenoissa ilman että oikeastaan mikään minun omassa rahankäytössäni muuttuu. Ero ei ole kuin tuon reilun prosentin ero koroissa, mutta laskin, että lainapääoman nopeampi pienentäminen kalliimmasta lainasta tuo minulle kuitenkin n. 200 Euron säästöt tuon kakkoslainan ajalta. Säästöä se on tuokin. Kiitos Osuuspankki.

Nyt sitten eilen tuli Nordnetiltä ilmoitus uudesta lainatuotteesta, Nordnet Superluotosta, jossa luoton korko on 0.99% vuodessa. Ehdot luotolle toki ovat tiukemmat kuin Nordnetin normaaleissa luotoissa. Nordnet Superluoton alhaisimman korkotason saa, jos salkku on hajautettu hyvin eli yksittäisen osakkeen tai ETF:n osuus on enintään 20% salkun koosta (tai yksittäisen sijoitusrahaston enintään 60%) ja luottoa on käytössä maksimissaan 40% salkun lainoitusarvosta. Noilla ehdoilla korko on erittäin kilpailukykyinen. Tietysti, jos noiden rajaehtojen ulkopuolelle mennään, nousee korko merkittävästi ja Nordnet käärii merkkittävät korkotuotot. Lisää aiheesta voit lukea Nordnetin kotisivulta (Mainoslinkki: Nordnet.fi)

Itselläni ei ole tällä hetkellä ollut ollenkaan lainoistusta Nordnetistä. Siten Superluotto tarjoaa minulle mahdollisuuden käyttää salkkunani lainan ottamiseen edullisesti. Superluotolla maksan pois kalliimpaa Osuuspankista ottamaani kakkoslainaa. Kun katselen ehtoja, tulen ehdottomasti näin tekemään ja taas säästyy konkreettisesti rahaa roppakaupalla. Nyt papereita täyttelemään. Kiitos Nordnet.

1 kommentti:

  1. Nordnet räjäytti kyllä potin tuolla lainatarjouksella. Kunhan laskisivat vielä välityshintojaankin.

    VastaaPoista