lauantai 28. helmikuuta 2015

Salkkukatsaus Helmikuu 2015: Hämmentävä kasvu jatkui


Helmikuussa salkun kasvu jatkui erittäin vauhdikkaana. Oma salkku, samoin kuten koko Helsingin pörssi tai Eurooppalaiset pörssit yleisesti muutenkin, jatkoi nousuaan hämmästyttävän kovaa vauhtia.


Salkun kasvu ilman lisätalletuksia oli helmikuussa peräti 7.4%. Kasvuvauhti tuntuu suorastaan epäterveeltä, mutta ei kai tuosta nyt voi valittaa. Pieni pelko isohkosta korjausliikkeestä vaan tuntuu kolkuttelevan takaraivossa, kun tällaisia nousuprosentteja miettii.


Pelosta huolimatta en ole lähtenyt vähentämään osakepainoa, mutta viime kesästä asti olen alkanut selkeästi muuttamaan salkkua niin, että Suomi-paino askeleittain pienenee. Tuo matka on vielä kuitenkin alkutaipaleella. Positiivinen asia toki on, että monet suomalaiset osakkeetkin toki saavat valtaosan liikevaihdostaan ympäri maailmaa ja nuo osakkeet tietysti ovat hyvin suojassa ainakin Suomen talouden takapakeilta. Nyt alkuvuonna sain kuitenkin nauttia osaltaan reilusta Suomi-painosta salkun kiitäessä ylöspäin Helsingin pörssin tahdissa.


Osinkoja sain helmikuussakin peräti 368 Euroa. Kuten aikaisemminkin olen maininnut, osingon lähteinä minulla on lähinnä eri amerikkalaiset REITit ja BDCt, jotka maksavat osinkoja kuukausittain.


Takana siis hyvä sijoituskuukausi. Toivottavasti lukijoillakin oli samanlainen tuuri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti