tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulukuun ostot - Osinkovirtaa ja kasvavia rahastoja

Joulun lähestyessä ei pörssisijoittaminen tyypillisesti ole päällimmäisenä mielessä.

Tästä huolimatta olen viimepäivinä ehtinyt sijoittaa rahoja, jotka vapautuivat marraskuun lopussa ja joulukuun alussa tehdyistä myynneistä.

Ostolistalle pääsivät:
 • SDIV: Global X SuperDividend ETF, joka sijoittaa globaalisti paljon osinkoa maksaviin yrityksiin. Tämä ETF tuo tasaista osinkotuottoa joka kuukausi
 • PSEC: Prospect Capital Corporation, amerikkalainen iso BDC, jonka osakekurssi laski jyrkästi joulukuun alussa yhtiön ilmoitettua osingon laskusta. Ostin erän pohjilta hintaan 8.06. Nyt kurssi noussut hieman takaisin. Tärkeintä kuitenkin että yritys pystyisi pitämään uuden osinkotasonsa, jolla kuitenkin tuottaisi yli 11% vuotuista osinkotuottoa
 • Nordnetin Superfondet Norge: Öljyn hinnan laskun seurauksena Oslon pörssi on syksyllä tullut alaspäin. Vaikka odotettavissa ei ole supernopeaa toipumista, näen kuitenkin nyt mahdollisuuden pääsyyn Norjan markkinoille hiukan edullisempiin arvostuskertoimiin kuin aikaisemmin. Etuna Nordnetin Superrahastojen kautta sijoittamisessa tietysti on myös se, että rahasto on Nordnetin muiden Superahastojen tavoin kuluton.
 • IS3N: iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF on minulla Nordnetin kautta kuukausisäästämiskohteena. Tämä ETF on kulurakenteeltaan erittäin edullinen kehittyvien markkinoiden ETF, jota voi vielä Nordnetin ETF-kuukausisäästämissopimuksen kautta ostaa ilman välityspalkkiota 
 • OPR-Vakuus Oy B-sarjan osake: Sijoitin pienen erän lisää OPR-Vakuus Oy:n B-sarjan osakkeeseen Tuottoa.fi -palvelun kautta. Sijoitettaessa vielä tämän vuoden puolella, yritys maksaa sijoituksille puolen vuolen jälkeen jopa kahdeksan prosentin kiinteän osingon. Päätin tuohon laittaa toisen pienen sijoituksen syksyllä aikaisemmin laittamani lisäksi. Saa nähädä tulenko olemaan tuohon sijoitukseen tyytyväinen vai pettynyt pitkällä tähtäimellä. Lisää tietoa voit lukea oheisesta linkistä:  8% verovapaata osinkoa - Tuottoa.fi!
Mikään kohteista ei ollut salkussa uusi vaan kaikissa ainoastaan lisäsin sijoituksia ns. vanhoihin kohteisiin.

Näiden sijoitusten jälkeen on aika siirtyä joulun viettoon. Erittäin hyvää ja rauhallista joulua kaikille lukijoille.

-------------------------------------- Mainos ----------------------------------------------
Aloita ETF-kuukausisäästäminen ilman välityspalkkiota
Aloittamalla ETF-kuukausisäästämisen nyt, voi voittaa kuukausisäästösopimukseen kuuluvaa ETF-rahastoa 100 eurolla. Nordnet arpoo kolme 100 euron ETF-merkintää kaikkien asiakkaiden kesken, joilla on toteutunut ETF-kuukausisäästö 5.1.2015.
-------------------------------------- Mainos ----------------------------------------------

3 kommenttia:

 1. Nämä blogiin piilotetut mainokset ovat todella noloja. Voisit suoraan ilmoittaa että lähes jokainen linkki jonka mainitset on affli-linkki eli maksettu mainos. Nolottaa puolestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että pahoitit mielesi linkeistä.
   Omat sijoituspäätökseni, joista blogissa kerron, ovat omia sijoituspäätöksiäni, eikä noissa mainoksilla ole mitään roolia.
   Linkkien kautta voin ohjata lukijat tutustumaan samoihin kohteisiin, jotka olen itse valinnut. Itse en koe linkkien laittoa negatiivisena asiana, mutta jos nämä aiheuttavat negatiivisia tunteita, voin selvyyden vuoksi jatkossa laittaa noista erityismerkinnän.

   Poista
 2. Mitä vielä, mainokset kuuluvat tämän päivän blogimaailmaan, niinkuin kaikkeen muuhunkin. Itse blogien lukijana tiedostan asian ja arvioin mainoksien vaikutuksen itse bloggaajan viestiin. Ja toistaalta olen kanssasi samaa mieltä, jos jotain tahoa kiinnostaa aihe, on siitä helppo pääsy ko sivuille. Tsemppiä ensi vuoteen ja sijoituksiisi.

  VastaaPoista