maanantai 6. lokakuuta 2014

Osinkojen perässä Amerikkaan ja maailman ympäri

YIT:stä vapautuneet rahat olen viimeisten päivien aikana laittanut kiinni joukkoon osinkopapereita.


 • SDIV: Global X SuperDividend ETF sijoittaa globaalisti iso-osinkoisiin yrityksiin. Kohteina 100 yritystä eripuolelta maailmaa, eri toimialoilta. Vuosittainen osinkotuotto nykykurssilla 6.3%
 • ARCP: American Realty Capital Properties (http://www.arcpreit.com/). Amerikkalainen REIT, joka sijoittaa liikekiinteistöihin. Vuosittainen osinkotuotto 8.3%
 • ARR: ARMOUR Residential REIT. Amerikkalainen mREIT, joka sijoittaa asuntoihin tai asuntolainoihin (mREIT). Vuosittainen osinkoprosentti nykykurssilla on jopa yli 15%
Kaikkia näitä salkusta löytyikin jo valmiina. Kesästä kaikkien näiden kurssit ovat laskeneet reilusti viimeisen parin kuukauden aikana. Näenkin tässä mahdollisuuden ostaa korkeaa osinkovirtaa selkeällä alennuksella parin kuukauden takaisiin hintoihin verrattuna.Edelleenkin uhkana varsinkin viimeisillä kahdella paperilla on potentiaalinen korkotason nousu, joka voi iskeä näihin isolla velkavivuilla toimiviin yrityksiin osakekursseja laskien.


Toivottavasti nämä pysyvät salkussa pitkään ja hyvällä tuloksella.

2 kommenttia:

 1. REITien arvon lasku on oire, ei syy. Korkotason noustessa yhtiö joutuu maksamaan tulevasta rahoituksestaan korkeampaa korkoa, mikä pienentää nettotulosta ja sitä kautta osingonmaksukykyä. Tämä taas laskee hintoja, sillä vuokratuotot noussevat paljon hitaammin.

  Viimeaikainen tiputus johtunee juurikin tuosta odotetusta koronnostosta.

  REITit ovat itsestäänselvä osa osinkosijoittajan salkkua ja pysyvät ihan helposti salkussa kun et vain myy niitä sieltä pois :)

  Jos tutkailet uusia mahdollisia sijoituksia, niin ohessa Dividend House European Small Cap rahaston suurimmat sijoitukset kopsattuna rahaston kuukausikatsauksesta. Valitettavasti kertovat vain muutaman suurimman. Itse en ole noita vielä ehtinyt analyseeraamaan.

  Paddy Power PLC IRE
  Burkhalter Holding AG SUI
  Société BIC SA FRA
  Laura Ashley Holdings PLC UK
  Stratec Biomedical AG GER

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia viestistä. Jään ilolla odottelemaan osinkovirtaa ja pidän peukkuja kurssikehityksen suhteen.

  Kiitoksia noista tärpeistä. Noita voisi katsella joskus pimeinä syysiltoina. Jos ehdit itse syväluotaamaan noita kohteita, kirjoita ihmeessä uudelleen.

  VastaaPoista