maanantai 18. huhtikuuta 2016

Salkkukatsaus Q1/2016: Vuosineljännes hieman tappiolle

Ensimmäinen vuosineljännes sijoitusvuodesta on kulunut loppuun tapahtumarikkaana. Oli jyrkkiä laskuja ja välillä nopeita palautumisia. Vauhtia on ollut myös töissä niin, että en ole ehtinyt kirjoittaa blogiakaan pitkään aikaan. Ohessa kuitenkin tulokset ensimmäiseltä vuosineljännekseltä.

Salkun kokonaisarvo on vuodenalun aikana laskenut 1.3%. Tämä pitää sisällään myös kelpomäärän talletuksia, joita ilman tulos olisi ollut vielä huonompi, -2.9%. Ei siis ole syytä juhlaan, vaikka tietysti välillä näytti siltä, että olisi mennyt enemmänkin miinukselle.

Osinkoa ensimmäisellä vuosineljänneksellä tuli 4370 Euroa. Summa laski hieman viimevuodesta maaliskuun pienemmän osinkosumman takia. Tämä lasku tuli lähinnä siitä, että Citycon maksaa tänävuonna osinkonsa vuosineljänneksittäin, kun viimevuonna koko vuosiosinko tuli yhdellä kerralla.

Ostokohteina maaliskuussa olivat lähinnä Nordnetin Superrahastot eri pohjoismaissa. Rahaa sijoitin noihin superrahastoihin niin Ruotsiin, Tanskaan kuin Norjaankin. Kun ei oikein ole näkemystä mihin yksittäiseen osakkeeseen kannattaisi sijoittaa, ovat nuo superrahastot hyviä, kustannustehokkaita kohteita. Nordnetin Superrahastoihin voi tutustua osoitteessa Nordnet.fi.

Uutena sijoituksena tein myös pienen sijoituksen Taaleriin. Heräteostos. Tein ostoksen maaliskuussa ennen osakkeen nousua pörssin päälistalle. Taalerin johto on toistaiseksi tehnyt hyvää jälkeä yritysjärjestelyissä ja yrityksen liiketoiminta on kehittynyt erinomaisesti. Lyhyellä tähtäimellä toivoin nousua päälistanäkyvyydestä, pidemmällä tähtäimellä toivon, että yrityksen liiketoiminta jatkaa nousu-uralla. Saa nähdä miten käy.

1 kommentti: