keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Miten kävi lasten sijoituksille vuonna 2014?

Kuten blogiani seuranneet tietävät, myös alaikäiset lapseni ovat sijoittajia. Talletustilien sijaan heidän pienet rahansa on sijoitettuna pidemmän päälle paremmin tuottaviin kohteisiin osakemarkkinoille.

Miten sijoitusvuosi meni lasten rahojen kannalta:
  • Vanhempi lapsistani on ollut sijoittajana jo melkein kolmen vuoden ajan. Niinpä hän on päässyt nauttimaan pörssin noususta viimeisten vuosien ajan. Viime vuonna vanhemman lapseni sijoitusvarallisuus kasvoi 17.5%. Tämä koostuu kahdesta merkittävästä komponentista: Osakkeiden arvonnoususta (noin puolet) ja lisätalletuksista. Lisätalletukset ovat tulleet sukulaisten syntymäpäivä- ja  joululahjoista, joita jotkut sukumme jäsenet antavat mieluusti rahana.
  • Nuorempi lapsistani aloitti sijoittamisen vasta kesällä 2014, jolloin vuoden kurssit olivat kaiken kaikkiaan huipussaan. Tästä syystä vuoden lopussa sijoitusten arvonnousu oli miinuksella, -1.5%, Koska jo kesällä oli selvää, että aloitusajankohta on sijoittamiseen varsin haasteellinen, tein päätöksen aikahajautuksen tekemisestä. Niinpä puolet lapsen varallisuudesta on tällä hetkellä vielä rahana.
Kummankin kohdalla tällä hetkellä uudet sijoitukset menevät kuukausisäästämisen kautta ETF:iin. Tämä on helppo ja kustannustehokas tapa saada hajautettua riskiä sekä ajallisesti eri ajankohtiin että tarpeeksi suureen määrään sijoituskohteita.

Jos haluat lukea lisää Nordnetin ETF-kuukausisäästämisestä, voit tutustua siihen oheisesta mainoslinkistä: Sijoita ETF:iin ilman välityspalkkioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti